Skomakaregatan 9

Lund

Välkommen till Sefina Pantbank i Lund. Du hittar oss på Skomakaregatan 9. Vi slog upp dörrarna den 4 juni 2012 och är den den yngsta av alla Sefinas butiker. Faktum är att vi är den första pantbanken i Lund på närmare 50 år. Den sista pantbanken som var verksam här innan oss stängdes redan 1965.

Öppettider

Vardagar 10-18
Helger stängt
Dag före helgdag 10-13

Telefon

046-288 10 05

Butikschef

Stipe

Pantbanken ligger på Skomakargatan ett par minuters gång från Lunds berömda domkyrka. Domkyrkan som byggdes redan år 1145 är Sveriges mest besökta kyrka och Nordens främsta romanska katedral. I domkyrkans källare finns lokalkändisen Jätten Finn, en stenfigur som även är huvudfigur i en berömd barnsaga. En bit längre bort ligger Botaniska trädgården, Konsthallen och Lunds universitet.

Kommunikationer och parkering

Butiken ligger i centrala Lund så det är enkelt att ta sig till oss med kommunala färdmedel. Bussarna går från Stortorget, Saluhallen och Mårtenstorget som alla är centrala mötesplatser och ligger i närheten av butiken. Det går också att kliva av vid Boluftsplatsen och Bankgatan som är ännu närmare.

Det kan vara lite knepigt med parkering i direkt anslutning till butiken. Men på gatan utanför butiken finns en handfull platser och det går även att ställa bilen på Mårtenstorget efter 17.00.